ZABORAVITE RUSKU SALATU, OVA JE NOVA KRALJICA! Prva nestaje sa stola, a priprema ne traje ni 5 MINUTA
Gurmanska salata, Foto: Printscreen/youtube/ Розовый Баклажан

SPEKATKL

ZABORAVITE RUSKU SALATU, OVA JE NOVA KRALJICA! Prva nestaje sa stola, a priprema ne traje ni 5 MINUTA

Zato bi ovaj recept trebalo da postane stalni "član" vašeg novogodišnjeg jelovnika – garantovano će osvojiti i najzahtevnije goste!

Objavljeno:

Ovaj recept trebalo da postane stalni "član" vašeg novogodišnjeg jelovnika – garantovano će osvojiti i najzahtevnije goste!

Gurmanska rapsodija, tako bi trebalo da se zove. Ako uspe da u drugi plan baci nenadmašnu rusku, onda vam je jasno o kakvom je spektaklu reč. Priprema ne traje pet minuta, ali rezultati su vredni uloženog vremena. Ukratko, ova salata je svestrana, oduševiće sve generacije, sva nepca i sva čula, a njena prednost je i u tome što može da se služi i kao predjelo.

Osnovu čine pileće grudi, koje se kuvaju na klasičan način, 15 do 30 minuta, dok ne omekšaju. Najbolje bi bilo ostaviti ih da se ohlade u supi, jer će taj korak obezbediti finu teksturu. Kada se meso ohladi, isecite ga na trake, kao za cezar salatu.

U timu "igraju" i šargarepa i slatka paprika – crvena, aromatična i iseckana na sitne komade. Ovo povrće u priču unosi svežinu i tople boje. Sledeći je sir, koji salati dodaje punoću i bogatstvo, a deluje i kao prirodni stabilizator, jer održava teksturu. Izrendajte ga na krupno. Sledi neočekivani dodir: orasi. Možete ih koristiti sirove ili blago pečene, u oba slučaja će jelu dati poseban ukus, hrskavost i prefinjeni akcenat.

Ali, pravo iznenađenje tek dolazi... Crni luk, koji ćete dinstati dok ne dobije lepu zlatnu boju, prva je tajna kombinacije koja unosi zabunu. Druga je suvo grožđe, koje se sa lukom zagreva samo minut, i upravo taj duet stvara neobičan karamel ukus koji ovu salatu čini zaista jedinstvenom.

Kada se dresing od luka i suvog grožđa ohladi, pomešajte ga sa preostalim sastojcima. Dodajte začinsko bilje, peršun i beli luk za final touch i intenzivniji ukus. Preliv je jednostavan koliko može biti: običan majonez, malo soli i bibera. Ništa drugo nije potrebno.

Za kraj, da ponovimo sastojke i količinu potrebnu za jedan porodični ručak:

Kuvana piletina – 180 g

Šargarepa – 100 g

Paprika – 130 g

Sir – 100 g

Orasi – 50 g

Crni luk – 200 g

Suvo grožđe – 50 g

Zeleniš – 1/2 vezice

Beli luk – 2 čena

Majonez, so, biber – po ukusu

03:11

Novinarka otkrila detalje pucnjave u restoranu: Alibeg je tamo provodio vreme, glava mu je bila u torbi!

(Espreso/blic žena/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.